Här kommer recept på gårdagen bröd och saft!!
Flädersaft 2 stora flaskor

50 Fläderblommor
Skal och saft av 2 citroner
1,5 liter vatten
2 liter strösocker
4 tsk Citronsyra

Lägg blommorna i en storskål, riv och pressa citron över blommorna. Koka upp vattnet, rör i socker och citronsyra. Häll över blommorna. Lägg en tallrik över skålen, ställ i kylen i 3 dygn.

Koka upp och sila saften.

Häll upp saften på varma flaskor, ända upp till kanten och sätt på kork ordentligt. Ställ i kylen.

(Jag lägger rena flaskor i ugnen på 100 grader i 30 minuter för att ta död på bakterier innan, korken lägger jag i ett bad med varmtvatten och citronsyra.



Filmjölkslimpa med rabarber

4,5 dl filmjölk
1 dl mörksirap eller brödsirap
2 dl rabarber ca 2 stänger skuren i små bitar
1 dl grovt hackade hasselnötter
3 dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
2 dl solrosfrön
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor

Havregryn på

Sätt ugnen på 200 grader varmluftugn
Blanda filmjölk och sirap
Blanda alla torra ingredienser och rabarber i en skål och rör ner i filmjölken.
Olja en avlång brödform, eller klä i bakplåtspapper.
Fyll formen med smet, strö över havregryn och grädda i mitten ca 40 minuter.



GOOD LUCK!!


Kommentera

Publiceras ej